Eendeborst Met Rode Portsaus

Algemeen
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Maaltijdgang: Hoofdgerecht / Hoofdgerecht
Soort keuken: Franse keuken
Techniek:
Aantal personen: 4 personen

Ingredienten:
Ingredienten (voor 4 personen):

4 schoongemaakte eendenborsten met de huid er nog aan (vetrandje)
Lekker "slobber" portje (2 glaasjes)
Potje gevogelte fond (sterke bouillon) 2 dl
1,2kg rozeval aardappeltjes
2 struiken andijvie
250 gr gesneden ontbijtspek
4 verse tenen knoflook
provencaalse kruiden
extra vierge olijfolie
100 gram roomboter
1 eetlepel allesbinder

Voorbereiding:


Bereidingswijze:
Bereiding:

Was en snij de rozeval aardappeltjes in partjes (wedges) en doe ze in een ruime ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Maak de knoflooktenen schoon en "kneus" deze. Voeg deze toe aan de aardappeltjes strooi ruim hartig de provencaalse kruiden erover en meng dit met "schone" handen. Laat dit een half uurtje (buiten de koeling) staan en verwarm de oven(hete lucht) voor op 200 graden. Bak de aardappeltjes in een klein uurtje goud bruin en vergeet niet deze minimaal 2 keer om te scheppen in de ovenschaal, zodat ze aan alle kanten knapperig zijn. Worden ze iets te donker naar uw smaak, doe dan wat aluminiumfolie bovenop. Haal de knoflooktenen eruit voor het op scheppen!

Snij de andijvie in 4 delen over de hele struik: leg de struik op een snijplan en snij deze over de lengte door en herhaal dit met de helften. Snij voorzichtig de witte stukken van de stronk schuin af maar zo dat het nog wel aan elkaar blijft zitten. Spoel ze voorzichtig, maar goed af onder een zacht stromende koude water kraan. Doe de kwarten per twee in een pan met ruim kokend water en kook (blancheer) deze voor niet meer dan 2 a 3 minuten. Haal ze met een schuimspaan er uit en laat ze goed uitlekken op een schone theedoek. Als ze zijn afgekoeld kunt u ze vanaf de stronk kant voorzichtig oprollen. Doe dit wel met enige druk, zodat het overtollige water eruit loopt. (niet fijn knijpen). Leg op een plank 2 repen ontbijtspek dakpansgewijs naast elkaar en rol de andijvie erin. Leg deze zo dat het stukje niet "ontrold" (open "lipje" spek op de onderkant). Vet een bakplaat/overschaal in waarop/in de rolletjes los van elkaar kunnen liggen. Verwarm de oven (hetelucht) voor op 200 graden en bak deze in +/- 20 minuten gaar.

Zorg dat de eendeborst op (bijna) kamertemperatuur is en dep deze met keuken papier droog. Check of je hagelshotbolletjes tegen komt en waarschuw je gasten hiervoor. Het is per slot van rekening een wilde eende borst en die worden geschoten! Doe er wat grof gemalen peper overheen. Zet een grote koekepan op het vuur en laat deze medium heet worden. Voeg de boter aan de pan toe, doe de eendeborsten pas in de pan als de boter is uit gebruist (de boter niet zwart laten worden!). Leg de eendeborsten op het vetkantje in de pan en laat deze 8 à 10 minuten op deze kant bakken (vuur nog steeds medium hoog). Draai de eendeborsten om en bak nog 1 minuut op de bovenzijde. Haal de eendeborsten uit de pan en laat deze op een houte

Oma's Oliebollen
Duitse keuken


Oliebollen Met Gekarameliseerd Fruit.
Nederlandse keuken


Klassieke Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (tutti-fruttibollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen Volgens Christian Steevens
Nederlandse keuken


Oliebollen (amandelbollen)
Nederlandse keuken


Mijn Vaders Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (abrikozenbollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen.
Nederlandse keuken


Oliebollen
Kinderkeuken keuken


Zoete En Hartige Oliebolletjes
Nederlandse keuken


Oliebollen (appel-gember)
Nederlandse keuken


Champagne Met Een Tropische Oliebol
Nederlandse keuken


Oliebollen (ananas-appelbollen)
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oudjaars Huzarensalade
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen Van Mijn Vader
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


©2014 Receptenboek.com - Email : info@receptenboek.com - Laatste update: 29-04-2024